Vanilkové rohlíčky

Sem vložte podnadpis

Ingredience

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g másla (pokojové teploty)
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 60 ml javorového sirupu
  • 20 g stévie na obalení

Postup

Do větší mísy prosyjeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, vejce se žloutkem a vanilkový extrakt. Všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne.

Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček. Z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčky.

Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170-180 °C. Pečeme cca 10-15 minut.

Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.

TIP: Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.


© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky