
Vanilkové rohlíčky
Sem vložte podnadpis
Ingredience
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 ml javorového sirupu
- 20 g stévie na obalení

Postup
Do větší mísy prosyjeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, vejce se žloutkem a vanilkový extrakt. Všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne.
Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček. Z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčky.
Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170-180 °C. Pečeme cca 10-15 minut.
Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.
TIP: Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.