Tvarohovo-jahodový dort

Sem vložte podnadpis

Ingredience

  • 60 g ovesných vloček
  • 30 g arašídového másla
  • 30 g kokosového oleje
  • 2 vaničky nízkotučného tvarohu (500g)
  • stévie (případně jiné sladidlo)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • hrnek jahod

Postup

Na dort si připravte menší formu. Na spodní vrstvu rozmixujte ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Napěchujte do formy a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 170°C. Dejte vychladit.

Ve větší míse vyšlehejte tvaroh s medem.

Do malého kastrůlku dejte agar a 4 lžíce vody. Nechte 15 minut nabobtnat. Na mírném plameni přiveďte agar s vodou k varu. Přidejte 2 lžíce vyšlehaného tvarohu a nechte chvilku provařit s agarem. Smíchejte zbytek tvarohového krému s agarovou směsí. Jahody očistěte, rozpůlte a seřízněte spodní část do roviny. Vyskládejte do dortové formy tak, aby řeznou stranou směřovaly ven a těsně přiléhaly k formě. Do takto připravené formy nalijte půlku tvarohového krému.

Zbylé půlky jahod pokrájejte na menší kousky a navrstvěte na krém. Zalijte zbytkem tvarohového krému.

Dort dejte ztuhnout do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.

Dort můžete případně ozdobit plátky jahod.

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky