
Tvarohovo-jahodový dort
Sem vložte podnadpis
Ingredience
- 60 g ovesných vloček
- 30 g arašídového másla
- 30 g kokosového oleje
- 2 vaničky nízkotučného tvarohu (500g)
- stévie (případně jiné sladidlo)
- šťáva z 1/2 citrónu
- hrnek jahod

Postup
Na dort si připravte menší formu. Na spodní vrstvu rozmixujte ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Napěchujte do formy a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 170°C. Dejte vychladit.
Ve větší míse vyšlehejte tvaroh s medem.
Do malého kastrůlku dejte agar a 4 lžíce vody. Nechte 15 minut nabobtnat. Na mírném plameni přiveďte agar s vodou k varu. Přidejte 2 lžíce vyšlehaného tvarohu a nechte chvilku provařit s agarem. Smíchejte zbytek tvarohového krému s agarovou směsí. Jahody očistěte, rozpůlte a seřízněte spodní část do roviny. Vyskládejte do dortové formy tak, aby řeznou stranou směřovaly ven a těsně přiléhaly k formě. Do takto připravené formy nalijte půlku tvarohového krému.
Zbylé půlky jahod pokrájejte na menší kousky a navrstvěte na krém. Zalijte zbytkem tvarohového krému.
Dort dejte ztuhnout do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.
Dort můžete případně ozdobit plátky jahod.