Tvarohové noky se švestkovou omáčkou

Sem vložte podnadpis

Budeme potřebovat

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g jemné celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 40 g másla
  • lžička citronové kůry
  • sůl

Na omáčku:

  • 1 lžíce medu
  • citronová šťáva podle chuti
  • 500 g vypeckovaných švestek

Postup

Máslo utřeme se žloutky, přidáme mouku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vyšleháme z bílků sníh a ten vmícháme do směsi. Těsto necháme deset minut odležet. Poté tvarujeme nočky pomocí dvou lžic a vkládáme do hrnce s horkou vodou. Nočky vaříme, dokud nám nevyplavou nahoru. Švestky pokrájíme na menší kousky, přidáme med (pokud máte dost uzrálé švestky, med přidávat nemusíte) a trochu citronové šťávy. Chvilku povaříme a můžeme servírovat. Na dozdobení můžeme použít ještě bílý jogurt.


© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky