
Tvarohové noky se švestkovou omáčkou
Sem vložte podnadpis
Budeme potřebovat
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g jemné celozrnné mouky
- 2 vejce
- 40 g másla
- lžička citronové kůry
- sůl
Na omáčku:
- 1 lžíce medu
- citronová šťáva podle chuti
- 500 g vypeckovaných švestek

Postup
Máslo utřeme se žloutky, přidáme mouku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vyšleháme z bílků sníh a ten vmícháme do směsi. Těsto necháme deset minut odležet. Poté tvarujeme nočky pomocí dvou lžic a vkládáme do hrnce s horkou vodou. Nočky vaříme, dokud nám nevyplavou nahoru. Švestky pokrájíme na menší kousky, přidáme med (pokud máte dost uzrálé švestky, med přidávat nemusíte) a trochu citronové šťávy. Chvilku povaříme a můžeme servírovat. Na dozdobení můžeme použít ještě bílý jogurt.