Perníčky

Sem vložte podnadpis

Ingredience:

  • 250 g hladké žitné mouky + trošku na posypání válu
  • 80 g tekutého medu
  • 50 g ghí
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička kakaa

Na potírání hotových perníčků:

  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • kapka rumu (není nutné)

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme žitnou mouku, kypřící prášek, kakao a perníkové koření. Důkladně promícháme.

Poté k sypké směsi přidáme vejce, ve vodní lázni rozpuštěné ghí, med a mléko.

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme nejlépe pár dnů uležet v lednici. (Zkoušela jsem péct i z těsta, které vůbec neodpočívalo v lednici a také byly perníčky moc dobré).

Poté těsto z lednice vytáhneme a necháme jej alespoň 30 minut v pokojové teplotě, aby nám trošku povolilo. Nakonec jej vyválíme na cca. 5 mm tenkou placku (průběžně podsypáváme žitnou moukou, aby se nám těsto nelepilo) a vykrajujeme.

Jednotlivé perníčky skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 stupních cca. 10 minut.

Než se nám perníčky upečou, připravíme si směs na potření. V hrníčku si rozkvedláme 1 vejce spolu s 1 lžící mléka (můžeme přidat i lžičku rumu).

Upečené perníčky ihned po vytažení potíráme připravenou směsí. Necháme zcela vychladnout.

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky