Jak zavařovat džemy a marmelády, když jsem diabetik?

Jestli váš život sužuje cukrovka, nemusí to nutně znamenat, že marmelády a džemy nesmíte. Stačí jen při zavařování místo cukru použít vhodné umělé sladidlo, dietní želírovací cukr nebo zavařovat pomocí soli. Ano, čtete správně - pomocí soli. Ta totiž v dostatečně zralém ovoci pomůže rozvinout sladké složky a ještě je umocnit. Pokud máte obavy, vyzkoušejte recept na malém množství ovoce. Zpravidla stačí na jednu sklenici špetka soli. Pokud je zavařenina málo sladká, přidejte další špetku soli.

ZDROJ: © 1994 - 2018 Alza.cz a.s. Info o zpracování osobních údajů

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky