
Jahodový cheesecake
Sem vložte podnadpis
Ingredience:
Na korpus:
- 50 g vlašských ořechů
- 40 g jemných ovesných vloček
- 20 g mandlové mouky
- 30 g proteinu (já použila čokoláda-oříšek)
- 30 g arašídového másla
- 70 ml mléka
Druhá vrstva:
750 g polotučného tvarohu
- 2 vejce
- 40 g arašídového másla
- 30 g jahodového proteinu
- 2 lžíce medu
Třetí vrstva:
- 200 g jahod
- želatina
na dort jako další vrstvu.Cheesecake necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.

Postup přípravy:
Ingredience na korpus rozmixujeme a upěchujeme na dno dortové formy o průměru 28 cm. Pečeme pět minut při 180 °C.Všechny ingredience na tvarohovou vrstvu smícháme dohromady.Korpus necháme vychladnout a poté na něj nalijeme připravenou tvarohovou směs. Pečeme dalších třicet minut při 180 °C.Jahody s vodou rozmixujeme na pyré. Připravíme želatinu dle návodu a smícháme s jahodovým pyré. Vzniklou směs nalijemena dort jako další vrstvu.Cheesecake necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.