
Dýňové perníčky
Sem vložte podnadpis
Ingredience:
- 100 g ovesných vloček
- 120 g dýňové pyré
- 20 g ovesných otrub
- 2 vejce
- 40 g mletých mandlí
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 80 g vysokoprocentní čokolády
- 1/2 lžíce kokosového oleje
- bio marmeláda

Postup přípravy:
- Nejprve si ovesné vločky i mandle pomeleme. K těmto surovinám přidáme ovesné otruby, kypřicí prášek a perníkové koření. Vše promícháme.
- K sypké směsi přidáme dýňové pyré, vajíčka a med. Promícháme a vznikne nám tekutější těsto.
- Na plech vyložený pečicím papírem pomocí lžičky tvoříme jednotlivá kolečka, která pečeme v troubě při 190 stupních 10 minut.
- Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejem.
- Po upečení necháme perníčky vychladnout. Poté potřeme marmeládou, spojíme k sobě a namáčíme v čokoládě. Počkáme, než nám čokoláda ztuhne a můžeme podávat.
Jak vytvořit dýňové pyré?
Dýni rozkrojíme, zbavíme vnitřku, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Kostičky dáme do hrnce, podlijeme troškou vody (asi deci) a necháme rozvařit. Poté už jen rozmixujeme a máme hotovo.