Dýňové perníčky

Sem vložte podnadpis

Ingredience:

  • 100 g ovesných vloček
  • 120 g dýňové pyré
  • 20 g ovesných otrub
  • 2 vejce
  • 40 g mletých mandlí
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 80 g vysokoprocentní čokolády
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • bio marmeláda

Postup přípravy:

  1. Nejprve si ovesné vločky i mandle pomeleme. K těmto surovinám přidáme ovesné otruby, kypřicí prášek a perníkové koření. Vše promícháme.
  2. K sypké směsi přidáme dýňové pyré, vajíčka a med. Promícháme a vznikne nám tekutější těsto.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem pomocí lžičky tvoříme jednotlivá kolečka, která pečeme v troubě při 190 stupních 10 minut.
  4. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejem.
  5. Po upečení necháme perníčky vychladnout. Poté potřeme marmeládou, spojíme k sobě a namáčíme v čokoládě. Počkáme, než nám čokoláda ztuhne a můžeme podávat.

Jak vytvořit dýňové pyré?

Dýni rozkrojíme, zbavíme vnitřku, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Kostičky dáme do hrnce, podlijeme troškou vody (asi deci) a necháme rozvařit. Poté už jen rozmixujeme a máme hotovo.


© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky