Cuketový perník

DEZERT

Cuketový perník

Ingredience:

  • 270 g cukety
  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • 90 g vysokoprocentní čokolády
  • 280 ml mléka
  • 15 ml javorového sirupu
  • 10 g čokoládového pudingu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 3 lžičky kypřícího prášku (do perníku)
  • 10 g holandského kakaa
  • 1 vejce
  • 40 g rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka soli

Postup přípravy:

  1. Cuketu si oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Necháme alespoň 10 minut odpočinout.
  2. Mezitím si v míse smícháme špaldovou mouku, kypřící prášek, čokoládový puding, kakao a perníkové koření. Vše promícháme.
  3. Cuketu si důkladně vymačkáme, abychom odstranili přebytečnou vodu. Poté ji přidáme k suché směsi společně s kokosovým olejem, javorovým sirupem, vejcem a mlékem.
  4. Vznikne nám těsto, které vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem o rozměrech cca. 25×20 cm a pečeme při 175 stupních 30-35 minut.
  5. Po upečení necháme perník vychladnout a poté jej polijeme čokoládou, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni.
  6. Při krájení namáčíme nůž do horké vody, aby nám čokoláda nepopraskala.

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky