
Čokoládový dort
Sem vložte podnadpis
Ingredience:
1. vrstva:
- 240 g červených fazolí z plechovky (1 plechovka)
- 2 vejce
- 100 g jablek
- 30 g kakaa
- 25 g proteinu čokoláda - oříšek
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- cca. 7 kapek flavdrops čokoláda a arašídové máslo
2. vrsrva
- 100 g polotučného tvarohu
- 120 g ricotty
- cca. 7 kapek flavdrops
- 100 g arašídového másla
3. vrstva
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- 1 ČL ghí nebo kokosového oleje
- nesolené arašídy na dozdobení

Postup přípravy:
Nejprve si v
připravené míse smícháme protein, kakao a prášek do pečiva.V druhé míse si
vyšleháme vajíčka, přidáme flavdrops a vanilkovou esenci. Plechovku fazolí
důkladně promícháme a společně s jablky rozmixujeme do hladka.Do této směsi
přilijeme vyšlehané vajíčka a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme suchou
směs, promícháme a vznikne nám těsto, které nalijeme do formy o průměru cca. 20
cm, kterou máme vyloženou pečicím papírem.Pečeme při 160 stupních 25
minut.Upečenou první vrstvu necháme vychladnout a mezitím si připravíme vrstvu
druhou. Smícháme tvaroh, ricottu, arašídové máslo a flavdrops. Tuto směs
natřeme na upečenou první vrstvu a dáme ztuhnout do lednice.Čokoládu s ghí
rozpustíme ve vodní lázni a nakonec nalijeme na hotový dort, který necháme
alespoň 3 hodiny v lednici ztuhnout.