Čokoládový dort

Sem vložte podnadpis

Ingredience:

1. vrstva:

  • 240 g červených fazolí z plechovky (1 plechovka)
  • 2 vejce
  • 100 g jablek
  • 30 g kakaa
  • 25 g proteinu čokoláda - oříšek
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • cca. 7 kapek flavdrops čokoláda a arašídové máslo

2. vrsrva

  • 100 g polotučného tvarohu
  • 120 g ricotty
  • cca. 7 kapek flavdrops
  • 100 g arašídového másla

3. vrstva

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 1 ČL ghí nebo kokosového oleje
  • nesolené arašídy na dozdobení

Postup přípravy:

Nejprve si v připravené míse smícháme protein, kakao a prášek do pečiva.V druhé míse si vyšleháme vajíčka, přidáme flavdrops a vanilkovou esenci. Plechovku fazolí důkladně promícháme a společně s jablky rozmixujeme do hladka.Do této směsi přilijeme vyšlehané vajíčka a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme suchou směs, promícháme a vznikne nám těsto, které nalijeme do formy o průměru cca. 20 cm, kterou máme vyloženou pečicím papírem.Pečeme při 160 stupních 25 minut.Upečenou první vrstvu necháme vychladnout a mezitím si připravíme vrstvu druhou. Smícháme tvaroh, ricottu, arašídové máslo a flavdrops. Tuto směs natřeme na upečenou první vrstvu a dáme ztuhnout do lednice.Čokoládu s ghí rozpustíme ve vodní lázni a nakonec nalijeme na hotový dort, který necháme alespoň 3 hodiny v lednici ztuhnout.

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky