Čokoládový cheesecake

Sem vložte podnadpis

Ingredience:

Na korpus:

  • 30 g kokosové mouky
  • 50 ml mléka
  • 30 g bílého jogurtu
  • 10 g kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 30 g oříškového proteinu
  • 20g kakaa nebo karobu

Na krém:

  • 3 vejce
  • 250 g marcarpone
  • 250 g ricotty
  • 400 g polotučného tvarohu
  • 40 g kakaa
  • 30 g oříškového proteinu
  • 30 g čokoládového pudingu
  • 20 g rozpuštěné vysokoprocentní čokolády
  • stévie

Poleva:

  • 50 g vysokoprocentní čokolády
  • 10 g kokosového oleje
  • 50 g tuhého kokosového mléka z plechovky (nemusí být)

Kuličky:

  • 100 g polotučného tvarohu
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 50 g čokolády
  • hrst mandlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička chia semínek

Ingredience:

Na korpus:

  • 30 g kokosové mouky
  • 50 ml mléka
  • 30 g bílého jogurtu
  • 10 g kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 30 g oříškového proteinu
  • 20g kakaa nebo karobu

Na krém:

  • 3 vejce
  • 250 g marcarpone
  • 250 g ricotty
  • 400 g polotučného tvarohu
  • 40 g kakaa
  • 30 g oříškového proteinu
  • 30 g čokoládového pudingu
  • 20 g rozpuštěné vysokoprocentní čokolády
  • stévie

Poleva:

  • 50 g vysokoprocentní čokolády
  • 10 g kokosového oleje
  • 50 g tuhého kokosového mléka z plechovky (nemusí být)

Kuličky:

  • 100 g polotučného tvarohu
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 50 g čokolády
  • hrst mandlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička chia semínek


  • Postup přípravy:

  • Nejprve si připravíme korpus. Vyšleháme vajíčko, přidáme k němu kokosový olej, bílý jogurt a mléko. Nakonec přisypeme protein, mouku a kakao.
  • Do formy s pečicím papírem o průměru 20 až 24 cm směs nalijeme a pečeme 8 minut při 180 stupních.
  • Mezitím si smícháme tvaroh, mascarpone a ricottu. Šleháme na nižší stupeň. Postupně přidáváme vajíčka, protein, kakao, čokoládu a puding. Osladíme stevií nebo třeba flavdrops.
  • Hotovou směs nalijeme na upečený korpus a pečeme 10 minut při 180 stupních. Poté teplotu snížíme na 130 stupňů a pečeme dalších 40 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Čokoládu, kokosové mléko a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni a nalijeme na hotový cheesecake. Necháme ztuhnout v lednici.
  • Nakonec si připravíme kuličky. Smícháme tvaroh, ovesné vločky, chia semínka a arašídové máslo. Necháme alespoň 20 minut v lednici odležet. Poté vytvarujeme kuličky, které dáme ještě na 10 minut do mrazáku. Mezitím si rozpustíme čokoládu a nasekáme mandle. Nakonec kuličky namáčíme do čokolády, posýpáme mandlemi a necháme ztuhnout.

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky