
Čokoládová buchta s proteinem
Sem vložte podnadpis
Ingredience
- 30 g čokoládového proteinu
- 50 g jemně mletých ovesných vloček
- 2 střední jablka
- 1 lžička skořice
- 100 g hořké čokolády
- 20 g kokosového oleje
- 2 vejce
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 150 g nízkotučného tvarohu
- 150 ml mléka

Postup
V jedné misce smícháme vločky, 2 vajíčka, protein a mléko.
Rozehřejeme si čokoládu s kokosovým olejem.
Polovinu čokoládové směsi nalijeme do misky s vločkami. Druhou polovinu zatím dáme stranou.
Přidáme nastrouhaná jablka, kypřící prášek.
Hotovou směs promícháme a dáme na plech (20 x 30 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 25-30 minut při 180-190 °C.
Mezitím si připravíme polevu smícháním druhé poloviny čokolády s tvarohem.
Po upečení placky ji necháme chvíli vychladnout a potřeme čokoládovou polevou.