Celozrnný jablečný štrúdl

Sem vložte podnadpis

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g jemně mletých ovesných vloček
  • 80 g másla nebo kokosového oleje
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 200 g strouhaných jablek
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce medu
  • + 1 vejce na potření

Postup

Troubu předehřejte na 175 °C.

Mouku, vločky, rozpuštěné máslo (nebo olej), jogurt a vejce smíchejte ve větší míse.

Vypracujte těsto a vyválejte ho na dva tenké pláty.

V misce smíchejte strouhaná jablka, nasekané vlašské ořechy, rozinky, skořici a med a směsí posypte oba pláty těsta.

Těsto zaviňte, okraje zahněte dolů pod štrúdl a celý ho potřete zbylým rozšlehaným vejcem.

Štrúdl dejte péct do předehřáté trouby na 165-175 °C na 25-30 minut.

© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky