
Celozrnný jablečný štrúdl
Sem vložte podnadpis
Ingredience
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g jemně mletých ovesných vloček
- 80 g másla nebo kokosového oleje
- 120 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 200 g strouhaných jablek
- 100 g vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce medu
- + 1 vejce na potření

Postup
Troubu předehřejte na 175 °C.
Mouku, vločky, rozpuštěné máslo (nebo olej), jogurt a vejce smíchejte ve větší míse.
Vypracujte těsto a vyválejte ho na dva tenké pláty.
V misce smíchejte strouhaná jablka, nasekané vlašské ořechy, rozinky, skořici a med a směsí posypte oba pláty těsta.
Těsto zaviňte, okraje zahněte dolů pod štrúdl a celý ho potřete zbylým rozšlehaným vejcem.
Štrúdl dejte péct do předehřáté trouby na 165-175 °C na 25-30 minut.