
Celozrnné koblížky pečené v troubě
Sem vložte podnadpis
Ingredienc
500 g celozrnné hladké špaldové mouky + 50g na pomoučení
- 30 g droždí
- 10 g třtinového cukru
- 50 g přepuštěného másla (ghee)
- 230 ml ovesného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 žloutky
- 20 g sypké stévie na posypání (pokud nemáme, nahradíme třtinovým cukrem)
- 250 g marmelády (nejlépe bez cukru)

Postup
Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.
Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.
Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.
Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.
Pomocí prstů spojíme okraje.
Takto pokračujeme se zbylým těstem.
Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.
Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.
Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.
Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.