Celozrnné koblížky pečené v troubě

Sem vložte podnadpis

Ingredienc

500 g celozrnné hladké špaldové mouky + 50g na pomoučení


  • 30 g droždí
  • 10 g třtinového cukru
  • 50 g přepuštěného másla (ghee)
  • 230 ml ovesného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 žloutky
  • 20 g sypké stévie na posypání (pokud nemáme, nahradíme třtinovým cukrem)
  • 250 g marmelády (nejlépe bez cukru)

Postup

Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.

Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.

Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.

Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.

Pomocí prstů spojíme okraje.

Takto pokračujeme se zbylým těstem.

Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.

Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.

Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.

Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.



© 2018 Květinářství Lilie / Vypěstováno s láskou, všechna práva na vůni vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky